Waterdicht maken kelder Oostrozebeke

 • $
 • waterdicht maken kelder Oostrozebeke 

Waarover gaat deze pagina waterdicht maken Oostrozebeke?

 1. Bekuiping versus kelderdrainage.
 2. Werkwijze bekuiping.
 3. Het belang van een droge kelder.

WATERDICHT MAKEN VAN KELDERS te Oostrozebeke IS ONZE SPECIALITEIT MET TECHNIEKEN ALS BEKUIPING, KELDERDRAINAGE, BETER AFDICHTEN VAN DE KIMNADEN, DOORVOEREN & BARSTEN

Waterdicht maken van uw kelder is voor ons vaste kost. Afhankelijk van de oorzaken is keldervocht in het merendeel te verhelpen voor de volle 100%. Technieken die we gebruiken zijn:

 • Bekuiping: oude lagen van de kelderwanden verwijderen om ze te vervangen door een nieuwe dekking met onder meer cementgebonden mortels, harsen, fixeergels.
 • Dit alles gebeurt mits een aparte voorbehandeling van de kimnaden, muurdoorvoeren, de vloer van de kelder, eventuele barsten & scheuren, grindnesten bij betonkelders. Bekuiping is de meest toegepaste methode om kelders te dichten langs binnen gezien het via de buitenkant meestal niet (meer) gaat. In hardnekkige gevallen zijn speciale dichtingspoeders nodig waaronder spermortels, pasta’s of vloeistoffen voor supersnelle uitharding bij onophoudelijke waterinfiltratie via de kelder te Oostrozebeke.
 • Kelderdrainage: maakt gebruik van een waterpomp die het water systematisch naar buiten trekt; de kelder blijft vochtvrij doordat rondom van nieuwe, impermeabele wanden en bevloering worden geplaatst waarachter een noppenfolie Kelderdrainage is ingrijpender dan bekuiping en doet de kelder enigszins verkleinen.
 • Keldermuren injecteren: deze ingreep gebeurt op dezelfde wijze als muren injecteren en bestrijdt het optrekkend vocht dat via het opstaand metselwerk wakte veroorzaakt.
 • Bijkomende opties: kelderventilatie en eventueel kelderisolatie laten steken, alleszins voor ondergrondse verdiepingen die moeten dienen voor bewoning, ontspanning of berging van waardevolle spullen.

Kortom: een kelder waterdicht maken in Oostrozebeke veronderstelt vakmanschap, ervaring, de goede producten, afwerking tot in de  kleinste puntjes (dit laatste mag je zelfs letterlijk nemen).

Voorkom ongezonde toestanden, vochtige plekken, afbladderende keldermuren,  schimmel-  & salpetervorming, kelderzwam, huisstofmijt, ongedierte, houtrot, condens, waardevermindering van de woning tot en met bouwval.

OFFERTE

Opstijgend vocht

Hydrofuge

Gevelreiniging

Dak ontmossen

Isoleren spouwmuren

Kaleien

Werkwijze bij waterdicht maken van kelders te Oostrozebeke: de verschillende fasen voor 100% dichting.

De werkwijze bij het waterdicht maken in Oostrozebeke van uw kelder, kruipkelder, ondergrondse parkeergarage, koker, schacht of liftput, omvat een aantal werkfasen.

 • Werken dienen gebaseerd op een uitgebreid kelderonderzoek met grondige vochtdiagnose.
 • Zorgvuldig afkappen, uitbeitelen, wegschrapen van bestaande lagen die aangetast werden.
 • Indien nodig de keldervloer uitbreken en ter plaatse een ondoordringbare vloerplaat gieten.
 • Indien nodig stabilisering van de gehele kelderconstructie.
 • Voorafgaand herstel ondergronds metselwerk.
 • Eerste fase inzake waterstop in de kelder heet de zogenaamde scheurafdichting.
 • De eigenlijke bekuiping: meerdere waterdichte cementlagen rondom, gefaseerd uit te voeren, soms kelderbevloering inbegrepen. De cementgebouwen waterdichtingsproducten komen van topfabrikanten met bewezen staat van dienst.
 • Afwerkingsbepleistering met stucmortels voor een proper eindresultaat.
 • Volledige opkuis tot borstelschoon.

WAAR OP LETTEN BIJ KELDER WATERDICHT MAKEN in Oostrozebeke? WELKE FACTOREN SPELEN MEE IN DE DIAGNOSE EN KEUZE VAN DE JUISTE BEHANDELINGSMETHODE?

Er zijn een aantal zaken waar je moet op letten om een kelder hermetisch en definitief waterdicht te maken te Oostrozebeke.

 • Iedere kelder is weer anders. De mogelijke verschilpunten lopen uiteen: de bouwperiode, bouwwijze en gebruikte materialen, enkele omgevingsfactoren zoals grondsoort, ligging enz. Enige uitzondering daarop vormen de prefab kelders en dan nog.
 • De waterinsijpeling komt niet altijd van de plaats waarvan men denkt dat ze komt. Vocht is immers geruisloos, weinig zichtbaar en zelfs niet altijd even tastbaar. Een kelder waterdicht maken in Oostrozebeke begint met vochtmeting en veronderstelt een gedegen vochtdiagnose. De zwakke punten bij kelders zijn ons bekend.
 • Water in de kelder kan één of meerdere oorzaken hebben of zich op verschillende plaatsen voordoen, zelfs bij nieuwbouw kelders.
 • Een gat dichten betekent soms dat er een nieuw gecreëerd wordt. Met een totaalaanpak in dichten van kelders wordt de kans op én 100/100 én definitief veel hoger.
 • In de meeste gevallen is kelderbekuiping de enige mogelijkheid want de kelder dichten langs buiten zit er meestal niet in.

Het is belangrijk om een waterdichte kelder te hebben zodat de bouwconstructie intact blijft en de woonkwaliteit optimaal.

Water in de kelder verzwakt op termijn de volledige bouwconstructie gezien de kelder feitelijk deel uitmaakt van de fundering. Continu natte muren door sijpelwater veroorzaken niet alleen schade aan de kelder en wat er in staat. Het keldervocht zoekt verder zijn weg naar boven en tast finaal een groot deel van de woning aan. Daarnaast maakt het de woning ongezond om in te leven of verlaagt het de woonkwaliteit die we tegenwoordig verlangen. Gedaan met muffe geur in de kelder en daarbuiten, condensvorming, massale afbladdering van pleister of verf, schimmel of zoutaanslag op de muur, stijgende energierekeningen.

Kom je in aanmerking voor een sanerings- of renovatiepremie? Raadpleeg de website van uw gemeente Oostrozebeke