Vochtbestrijding West-Vlaanderen

Muren injecteren

Muren injecteren. Bij haast elk vochtprobleem kiezen we voor het injecteren van de muren. Enerzijds omdat dit de meest efficiëntste oplossing is tegen opstijgend vocht maar vooral omdat deze vochtweringsmethode tegen inslaand en doorslaand vocht al jarenlang bewezen is voor het behandelen van zowel de binnen als buitenmuren.

Mogelijk bent u verrast te weten dat meer dan 50 procent van de muren in huizen te kampen hebben met vocht. Daarboven hebben de meeste mensen geen idee waar het vochtprobleem vandaan komt, omdat je vocht meestal met het blote oog niet ziet. Maar het staat wel  vast dat het op lange termijn zorgt voor gezondheidsproblemen en schade aan de woning. In de muren is vocht meestal alleen zichtbaar met infrarooddetectie.muren

Veel mensen weten niet hoe ze een vochtprobleem moeten aanpakken of hoed ze het kunnen detecteren, je doet het best beroep op een  vochtexpert. Heeft u er ook genoeg van, kies dan voor de definitieve oplossing: het injecteren van uw muren door MVA Aqua.

  • Zeer ervaren vochtspecialist (30 jaar ervaring)
  • Voor altijd van uw vervelend vochtprobleem verlost
  • Gratis diagnose en gesprek
  • Altijd scherpste prijsgarantie
  • 10 jaar garantie

Muren injecteren tegen  opstijgend vocht

Opstijgend vocht is de opwaartse beweging van het grondwater door de doorlaatbare gemetselde muren. Het water stijgt door de poriën in de wand van het metselwerk binnen via een proces genaamd capillariteit. Capillariteit is een elektrochemisch proces waarbij water moleculen worden aangetrokken door minerale ondergronden, waardoor het water verticaal te zal bewegen door de poriën van een bepaalde grootte, ondanks de tegenwerkende kracht van de zwaartekracht.

Permanent vocht verwijderen door muren injecteren

Wij beschikken over een geavanceerd injectiesysteem, de meest efficiënte en veiligste methode voor verwijdering van vocht en water op een doeltreffende manier. Dit is een speciale behandeling die het vocht permanent verwijdert.

De exacte methode van het injecteren van muren verschilt van situatie tot situatie en moet door onze vochtspecialist bepaald worden.

Vochtvriendelijke werking van onze injectiemethode

De geavanceerde injectiemethode die wij gebruiken is geschikt voor alle vochtproblemen, van muren, vloeren tot kelders, voor opstijgend vochtcondensproblemenlekkage in de kelder tot doorslaand vocht.

Wij gaan de muren injecteren met een gel om het opstijgend vocht tegen te gaan. De werkwijze hiervoor is simpel, we gaan gaten boren in de binnenmuur met een tussenafstand van 10 cm en dit net boven de plint van de vloer. Deze gaten worden nadien met een krachtige injectiemachine opgevuld. De gel zorgt voor een permanente bescherming van de muur en houdt het vocht dus tegen.

MVA Aqua heeft jaren ervaring met het professioneel uitvoeren van injecties en gebruikt een speciaal samengesteld product dat zijn doeltreffendheid doorheen de vele jaren heeft bewezen in allerlei gebouwen.

Wat is een dampdichte cursus?

Er zijn twee hoofdtypen van dampdicht natuurlijk (DPC). De eerste is een ondoordringbare barrière, meestal gelegd langs een bed gezamenlijk tijdens de bouw van de woning. De tweede is een corrigerende chemische DPC, die door vakspecialisten, bevoegde bouwers of hobbyisten kan  worden ingevoerd. De vochtige chemische stof wordt normaliter aangebracht langs de basis van de muren die lijden onder de gevolgen van optrekkend vocht. In tegenstelling tot wat iedereen denkt zal een chemische DPC geen ondoordringbare fysieke barrière vormen. Chemische vochtwering is een effectieve methode voor het bekleden van de poriën langs een stuk van de gemetselde muur met een waterafstotende siliconenhars.

Vochtwerende gel is het meest effectief tegen opstijgend vocht

De 21e eeuw heeft de vochtige injectievloeistoffen vervangen. In de chemische producten van vroeger zat tussen de 10-60% actieve ingrediënten, met een beroep op verdikkingsmiddelen een werkbare pasta met de bedoeling een pasteuze viscositeit te produceren. Gaten worden geboord in de muur op 100-120mm intervallen en de vochtwerende gel wordt  in elk gat gespoten.

In het grondwater zitten chloriden en nitraten die zullen stijgen door de poriën van een gemetselde muur. Over een periode van bepaalde tijd zal grote hoeveelheden van deze zouten ophopen in het metselwerk en het zout zal blijven zitten in de pleisterlagen,  zelfs nadat de bron van water is geëlimineerd. Deze gemalen zouten zijn “hygroscopisch” en hebben een vermogen om vocht uit de lucht te halen, in het bijzonder onder vochtige omstandigheden. Dit vochtig zout alleen kan een wand veroorzaken en u volledig huis zal vochtig blijven, zelfs na de levering van een nieuwe DPC. Herbepleisteren van de muur is daarom een ​​essentiële voorwaarde als de behandeling van opstijgend vocht.

De beste behandeling voor de laagste prijs

muren injecteren

Wij zijn overtuigd van onze scherpe prijzen die van toepassing zijn op uw specifiek vochtprobleem.

Indien u elders een prijsofferte zal opvragen voor een zelfde behandeling zal u onmiddellijk het prijsverschil zien.

Bij ons bent u er zeker van dat u altijd de scherpste prijs betaalt voor uw vochtbehandeling.

Vrijblijvend gesprek en diagnose

Muren injecteren is onze specialiteit. Tijdens een diagnose en vrijblijvend gesprek bij u thuis gaan we het vochtprobleem achterhalen, krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave, afgestemd op uw vochtprobleem, alsmede het aantal hierbij benodigde behandelingen. Dit is kosteloos. U kunt altijd een afspraak maken voor een vochtbehandeling met onze vochtspecialist op een moment dat het u schikt. Vul het contactformulier hier op de website in, via mail: info@MVA Aqua.be of MVA Aqua1965@outlook.be . Je kan ons ook telefonisch contacteren op : 0479/95 88 00

Geen enkel vochtprobleem is hetzelfde, daarom is het noodzakelijk dat we bij u thuis langs komen om de  situatie deskundig te bekijken. Ons team zal een zeer uitgebreide inspectie uitvoeren met speciale meet en detectie apparatuur.

Door een vochtdiagnose uit te voeren  zullen we een duidelijk inzicht krijgen wat betreft het lekkage of vochtprobleem binnen uw kelder.  U zal van ons een uitgewerkt adviesrapport ontvangen en een duidelijke prijsofferte. Wij bieden u de best mogelijke vochtbehandeling om u kelder doeltreffend te dichten.

 

Andere veel voorkomende behandelingen

VochtverwijderingCondensproblemenVochtbestrijding woningZwambestrijdingVochtproblemen oplossenVochtbestrijding West VlaanderenVochtbehandelingSchimmel in de kelderVochtplekkenLekkage kelderKelder waterdicht makenSchimmels verwijderenKelder droog makenWater in de kelderVochtige muren behandelenSchimmel op de muurDoorslaand vochtVochtprobleemVochtbestrijding kelderInjecteren murenVocht in de kelderVochtige murenKelder droog makenOpstijgend vochtOptrekkend vochtVochtbestrijdingKelderdichtingVochtproblemenOpstijgend vocht behandelen

Voor muren injecteren klanten onze klanten van overal in de Provincie West-Vlaanderen, o.a. uit : Alveringem, Anzegem, Ardooie, Avelgem, Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, De Panne, Deerlijk, Dentergem, Diksmuide, Gistel, Harelbeke, Heuvelland, Hooglede. Als u vragen heeft over het bestrijden van vocht in uw woning te Houthulst, Ichtegem, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Kortrijk, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Menen, Mesen, Meulebeke, Middelkerke, Moorslede. Of wil je meer weten wat voor u kunnen betekenen in Nieuwpoort, Oostende, Oostkamp, Oostrozebeke, Oudenburg, Pittem, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Spiere-Helkijn, Staden, Tielt, Torhout, Veurne, Vleteren, Waregem, Wervik, Wevelgem , Wielsbeke, Wingene, Zedelgem, Zonnebeke, Zuienkerke tot Zwevegem.

Vochtdoorslag

Vochtdoorslag en optrekkend vocht zijn tegen te gaan door het injecteren van de wanden met een vloeistof die een verkiezeling veroorzaakt in de wanden. De verkiezeling wordt tot stand gebracht doordat de vloeistof een chemische reactie aangaat waarbij een kiezelzuurgel ontstaat. Deze chemische verbindingen zijn ook in cementsteen aanwezig. De kiezelzuurverbindingen sluiten poriën en capillairen in het waterdoorlatende bouwdeel af. Dit wordt in vakliteratuur en spraakgebruik “verkiezeling” genoemd. De verkiezeling zorgt voor een vochtscherm waardoor er geen vocht in de constructie kan dringen.

Tags:

 

© MVA Aqua | Eigen-Heerdlaan 9 – 8200 Sint-Andries | 0479/95 88 00 | Sitemap | Creation & SEO Powered by Webdesign Bureau | Links © 2015 – MVA Aqua