Opstijgend vocht Oudenburg

 • $
 • Opstijgend vocht Oudenburg

OPSTIJGEND VOCHT in Oudenburg DEFINITIEF UITSCHAKELEN DOOR WATERWERENDE INJECTIEVLOEISTOF ONDERAAN DE MUREN IN TE SPUITEN EN ZODOENDE EEN VOCHTBARRIÈRE TE MAKEN

Opstijgend vocht in Oudenburg komt uit de grond en de stenen of het beton fungeren daarbij als een spons waardoor de muren vochtig worden tot binnenshuis. Dit komt door afwezigheid van waterkering of omdat deze teloorgegaan is in de loop der jaren. Op termijn komen er vlekken, schimmels, mufheid en verf of pleister beginnen verf en pleister af te bladderen.

De meest efficiënte en minst omslachtige methode voor het stoppen van capillair vocht bestaat erin de muren te injecteren over de volledige lengte en breedte, dit net boven het vloerpas. De speciaal daarvoor ontwikkelde injectievloeistoffen worden om de 5 cm in boorgaten ingespoten onder gecontroleerde druk, verspreiden zich spontaan waardoor we op 100% droog uitkomen.

OFFERTE

Opstijgend vocht

Hydrofuge

Gevelreiniging

Dak ontmossen

Isoleren spouwmuren

Kaleien

De werkfasen bij het behandelen tegen opstijgend vocht te Oudenburg verlopen als volgt

De werken tegen opstijgend vocht te Oudenburg gebeuren in minstens 2 keren: voorbereiding en uitvoering, gevolgd door afwerking na alles volledig is uitgedroogd.

 • Vochtdiagnose: gaat het wel degelijk over opstijgend vocht of ligt er (nog) iets anders aan de basis van de problemen met vochtige muren?
 • Voorbereiden muren: gereedzetten en reinigen van de binnen- en of buitenmuren.
 • Horizontale gaten boren net boven het vloerpas en om de 5 cm. voor ongeveer vier vijfde van de muurdikte. De spouw intact houden is een absoluut aandachtspunt.
 • Onder lichte druk inbrengen van de injectievloeistoffen in één voor één van de gaten.
 • De gaten terug dichten met geschikte, waterresistente metselspecie.
 • Borstelschone
 • Muurafwerking doen we pas na volledig uitdrogen. Hierbij wordt alles opnieuw in zijn oorspronkelijke staat gezet. plinten terugplaatsen, pleister herdoen tot waar nodig, oplossen van alle andere schade aan de muren, eventueel opnieuw schilderen.
 • Finale check na de droogperiode.

Muren laten behandelen tegen opstijgend vocht in Oudenburg veronderstelt een systematische aanpak en het resultaat staat of valt met de keuze van de producten. Voorkom dat je in een kille, ongezonde woning moet leven, dat het behang of de verf los komt, overal zwarte spikkels op de muur komen, er continu condens aanwezig is, het meubilair en houtwerk aangetast geraakt, enz.

De remedie tegen opstijgend vocht te Oudenburg evolueert meer en meer naar injecteren

De methode in behandeling van opstijgend vocht te Oudenburg van injecteren wordt tegenwoordig meest toegepast en blijkt finaal efficiënter te zijn dan onderkappen of onderzagen van muren. Laatstgenoemde methodes zijn dan ook omslachtiger en duurder. De prijs voor injecteren tegen opstijgend vocht wordt uitgedrukt in lopende meter en hangt af van de concrete situatie.

 

Waarop letten bij behandeling tegen optrekkend vocht te Oudenburg? Welke factoren spelen een rol bij de succesvolle en definitieve waterkering voor poerdroge muren?

Er zijn een aantal zaken waar we op letten om een muur volledig vochtvrij te krijgen in Oudenburg.

 • De behandeling van optrekkend vocht te Oudenburg bij buitenmuren moet rekening houden met de spouw teneinde deze intact te houden en geen koudebruggen te creëren. Bij binnenmuren is dit niet het geval en ligt het dus eenvoudiger.
 • Factoren die de behandelingswijze verder kunnen beïnvloeden zijn: de materiaalsoort: gaat het om muren uit baksteen, natuursteen, beton of gemengd. Ook de bouwwijze en de dikte van de muren spelen een rol. Daarnaast zijn er mogelijks technische beperkingen waardoor bijvoorbeeld niet altijd langs de binnenzijde van de muren kan gewerkt worden.
 • Sanerings- en reparatiewerken dienen best zo grondig mogelijk te gebeuren. De bepleistering afkappen en vervangen tot op de hoogte waarop ze was aangetast, blijft de beste optie.
 • Het droogproces bespoedigen kan door te verwarmen, te ventileren of een bouwdroger te plaatsen.
 • Tot slot en zoals reeds gezegd: de wijze van uitvoering én de kwaliteit van de injectiegels zijn bepalend voor volledig en definitief resultaat.

Kom je in aanmerking voor een sanerings- of renovatiepremie? Raadpleeg de website van uw gemeente Oudenburg