Gevelreiniging Wenduine

 • $
 • Gevelreiniging Wenduine

GEVELREINIGING te Wenduine EN OPFRISSEN VAN FAÇADES UIT BAKSTEEN, NATUURSTEEN, BETON, CREPI OF KALEI IN KADER VAN EEN GEVELRENOVATIE

Gevelreiniging in Wenduine betekent de façade opnieuw mooi maken en in de toekomst beter behoeden voor vuil en aanslag mits een extra laagje gevelbescherming. Opkuisen van gevels omvat bij ons alle types: uit baksteen, natuursteen, steenstrips, beton, mortex, crepi, kalei, andere gevelbekleding uit kunststof of metaal.

Gevelvervuiling ontstaat door natuurelementen zoals zon, regen, wind en vorst, omgevingsfactoren waaronder zonoriëntatie, bomen in de omtrek, uitlaatgassen van autoverkeer, fabrieksuitstoot en helaas ook door slechte afwerking, inferieure bouwmaterialen en niet te vergeten vandalisme waarvan de meest bekende: graffiti. Onder de natuurelementen komen daar voor de kustregio bovenop: zout en zand.

In die zin spreekt men bij gevelreiniging te Wenduine van groene aanslag, zwarte aanslag, witte gevelaanslag, alsook de categorieën uitbloei van zout en salpeter, cementsluier, bekladding met graffiti, erosie met afschilferende stenen tot gevolg.

OFFERTE

Opstijgend vocht

Hydrofuge

Gevelreiniging

Dak ontmossen

Isoleren spouwmuren

Kaleien

Gevelreiniging te Wenduine bedient zich van methodes zoals hogedrukreinigen, zandstralen, nevelstralen, stoomreinigen en bij zware gevelvervuiling of graffiti: chemische gevelreiniging

De methodes in gevelreiniging selecteren we in functie van de soort en de graad van vervuiling.

 • Gevelreiniging via hogedrukreinigen, dit is door middel van perslucht en water. Aangewezen voor verwijdering van organisch materiaal zoals algen, mossen, vogeluitwerpselen en uitslag van witte kalk en zouten. Diezelfde techniek gebruiken we om tegelijkertijd uw oprit of terras proper te zetten.
 • Gevelreiniging door straalwerken zoals zandstralen, nevelstralen of waterzandstralen, de combinatie van perslucht met een granulaat als olivinezand; bestemd voor matig tot sterk vervuilde gevels.
 • Gevelreiniging door fijnstralen of luchtgommen waarbij zand vervangen is door keramische korrels hetgeen de gevelbehandeling zachter maakt. Voor broze, poreuze stenen is dit beter.
 • Gevels opkuisen door middel van stoomreinigen is wenselijk bij eerder lichte, atmosferische vervuiling of om verfresten af te stomen. Deze aanpak gebruikt heet water van 160° zonder meer. Ook crepi en andere soorten gevelpleisters komen in aanmerking voor stoomcleanen.
 • Chemisch reinigen passen we toe op zwaar vervuilde gevels waar vorige werkwijzen niet aanslaan, alsmede voor dieptereiniging. De gevallen die meest in aanmerking komen voor chemische gevelreiniging te Wenduine zijn quasi allen terug te brengen tot niet-organische vervuilingen, voortgebracht door roet, roest, sterk hechtende verven, graffiti enz.

De werkfasen bij gevelreiniging te Wenduine zien er als volgt uit

Gevelreiniging te Wenduine verloopt bij ons doordacht, planmatig, georganiseerd, vakkundig en geheel volgens de afspraken met de bouwheer. We bezorgen u een mooi en duurzaam resultaat.

 • Beraad over de keuze van de werkmethode voor gevelreiniging na een werfbezoek.
 • De gevel voorbereiden, dit zijn het vereiste, voorafgaande herstellingswerken aan de gevel: afbladderende lagen verwijderen, uitgemergelde voegen uitslijpen en opnieuw zetten, gebroken en gebarsten stenen vervangen, barsten opstoppen en verstevigen, pleisterwerk vernieuwen.
 • Beschermende maatregelen nemen en zo nodig werfdoeken
 • Indien van toepassing: parkeerborden en naderhekken
 • Indien van toepassing: stellingen zetten.
 • Bij ingrijpende of grote werken: een afvalcontainer
 • De eigenlijke gevelreiniging door vernevelen, afstomen, stralen, behandelen met producten. De targets zijn: realiseren van zowel gevelverfraaiing als gevelbescherming: tegen uv-stralen, zure regen en fijnstof, zout in de lucht, groenaanslag.
 • Met het oog op de toekomst: gewenste remedies inzake gevelsanering en gevelbescherming aanwenden zoals: hydrofuge, muurinjecties, anti-graffiti coatings en/of mos remmers.
 • Alles proper afwerken, schoonmaken en opleveren volgens de vooropgestelde timing.

Gevelrenovatie door middel van gevelreiniging te Wenduine blijft de eenvoudigste en goedkoopste oplossing

Uit alle gevallen van gevelrenovatie blijft de methode van gevelreiniging nog altijd de simpelste en minst tijdrovende. De woning opknappen door middel van een voorzetgevel, lijkt interessant wanneer men de muren isoleren wil. Deze optie is weliswaar niet overal mogelijk of toegelaten en komt sowieso duurder uit.

De prijs voor gevelreiniging in Wenduine wordt in m² berekend en hangt verder af van factoren als: de staat van de muur, graad van vervuiling, gekozen behandelingsmethode, bereikbaarheid van de werken, noodzakelijkheid van stellingen, container, werfbaches enz.