Hydrofoberen

  • $
  • Hydrofoberen

Hydrofoberen om doorslagvocht naar 0,0 te herleiden in kader van een vochtbehandeling en gevelbescherming door correct gebruik van waterafstotende gevelcrèmes

Hydrofoberen tegen doorslagvocht en gevelvervuiling is één van onze kernactiviteiten in kader van vochtbehandeling, woningsanering en gevelrenovatie. Gevels hydrofoberen wil zeggen: deze intens behandelen met waterafstotende gevelcrèmes van producenten die hun sporen verdiend hebben. Gevels uit baksteen maar ook uit beton kennen een zekere porositeit en nemen water en vocht op, alleszins bij regenval met zuidwestenwind daar bovenop: dit heet doorslaand vocht omdat het finaal doordringt tot de binnenmuren en daar vochtschade aanricht.

Alvorens de vochtsanering te starten, moet men de gevel gereedzetten. Deze grondig reinigen plus alle  aanslag verwijderen, eventueel oude lagen weghalen, ontvetten, stofvrij maken, versterken enz.

De eigenlijke hydrofuge kan dan snel verlopen. Soms zijn meerdere lagen nodig. Deze worden aangebracht met speciale borstel, roller of spuitapparatuur. Doelstelling is in ieder geval het doorslagvocht naar 0,0 te herleiden.

Na de dichtingswerken voorzien we gevelafwerking met het oog op ten eerste blijvend effect, ten tweede een aantrekkelijk eindresultaat. Met een gevel die mag gezien worden, verkrijgt je pand direct meerwaarde.

Opstijgend vocht

Hydrofuge

Gevelreiniging

Dak ontmossen

Isoleren spouwmuren

Kaleien

Hoe herken je doorslaand of lateraal vocht buiten en binnen?

Langs de buitenkant veroorzaakt het doorslaand vocht onder andere zwarte plekken, mos en algen, barsten en scheuren in de bemetseling. Aan de binnenmuren leidt het tot vocht- en schimmelplekken op de muren, afbladderend behang en pleisterwerk, onverklaarbare condensvorming.

Een uitgebreide vochtdiagnose brengt uitsluitsel of nog andere factoren aan de basis liggen van de vochtproblemen.

 

Welke zijn de voordelen aan hydrofoberen van gevels?

Gevels laten hydrofoberen tegen regen en wind heeft belang in meerdere opzichten.

  • Doorslaand, lateraal vocht wordt gestopt en de binnenmuren drogen zienderogen uit.
  • De sterkte van de constructie is ermee gebaat.
  • De gezondheid van de bewoners gaat er op vooruit.
  • Hetzelfde geldt voor de algemene woonkwaliteit.
  • Uw EPC peil zakt, alsook de energiefactuur.
  • De gevel krijgt een compleet nieuw elan. Een mooie gevel maakt het verschil.
  • De meerwaarde van de woning stijgt.