Grind, de strakke bodembedekker

De huidige trend van tuin-betegeling, waarbij soms volledige achtertuinen worden betegeld, kan nadelige gevolgen hebben. Rioleringen raken geregeld overbelast tijdens hevig noodweer in wijken waar veel bestrating is te vinden. Een gedeeltelijke betegeling is daarom een goede middenweg om straten en woningen droog te houden.

Tuin betegelen betekent de tuin optimaal benutten

Een groene tuin is mooi, maar vergt het nodige onderhoud. Wie daar geen zin of tijd voor heeft, en dat lijken nogal wat gezinnen te herkennen, kiest voor betegeling. Betegeling betekent daarnaast, bovenal eigenlijk, ook nog het volledig, optimaal benutten van de tuin. Nieuwbouwwoningen kennen kleine achtertuinen en gaat de helft daarvan naar “groen”, dan blijft er weinig meer over.

Zorg voor een natuurlijke afwatering

Om toch voor een natuurlijke afwatering te kunnen zorgen is het integreren van natuurlijke bodembedekkers een mooie oplossing.

Deze bodembedekkers kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Houtsnippers
  • Kiezelstenen of Ardenner split
  • Kokossnippers
  • Cacaodoppen

Kies voor een mooie rand bodembedekkers in tuin, een prachtig voorbeeld is een subtiele rij siergrind langs de schuttingpartij van zo’n 20 cm. breed. De bodembedekker vormt hier een mooie natuurlijke afwatering. Wilt u grind kopen, neem dan big-bags, deze zijn in kleinere hoeveelheden te bestellen en relatief gemakkelijk te verplaatsen in de tuin.

Er zijn diverse uiteenlopende grindsoorten verkrijgbaar. Een ware trend vormt het siergrind ‘Ardenner Split’, dit is een mooie natuursteen met een grijs-blauw uiterlijk, wat prachtig aansluit bij natuursteen in de tuin. Meer informatie vindt u op de website Betondingen.nl/big-bag-grind/. Laat u inspireren!