De keuze voor de juiste rolsteiger

De rolsteiger is een veel gekozen product bij klussen op hoogte. Deze producten zijn echter wel kostbaar in de aanschaf. Uiteraard zijn er veel verschillende merken verkrijgbaar, van een duurder merk tot aan een prijsvechter. Wij geven u graag een paar tips.

Rolsteiger samenstellen

Uw rolsteiger kiezen, dit kan alleen uzelf. Want er zijn meer dan 100 verschillende manieren om steigers veilig op te bouwen. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen voorkeur en eigenzinnigheid over de juiste opbouw. Wanneer u een steiger wilt aanschaffen denk dan over het volgende na:

  • Kies de breedte van het opbouwframe (0.75, 0.90, of 1.35)
  • Welke werkhoogte bent u benodigd
  • Maak een keuze uit de vloer lengte (1.85, 2.45, of 3.05)
  • Het soort vloer: lichtgewicht, hout, of (met snel) beton.

 

Bouwwerkzaamheden met rolsteigers

Bouwwerkzaamheden met rolsteigers.

Werkhoogte bij een rolsteiger

In de steiger branche wordt altijd gesproken over platformhoogte en werkhoogte. Deze twee begrippen staan nauw met elkaar verbonden. Wanneer de vloer op bijvoorbeeld platformhoogte 8.20 meter ligt, dan is de werkhoogte 10.20 meter. Er wordt dus altijd twee meter bij de vloerhoogte opgeteld om tot de werkhoogte te komen.

Rolsteiger voor professioneel gebruik

Wanneer u de rolsteiger voor professionele doeleinden in gaat zetten bent u verplicht om aan de opbouw regels te voldoen. Deze regels houden als volgt in: zodra een vloer betreden wordt, dient u omgeven te zijn door middel van een heupleuning. Hoe dit werkt? Laat u eens informeren door een professionele partij zoals laddersenrolsteigers.nl.

Hulp nodig bij de keuze voor de juiste rolsteiger?

Komt u er niet helemaal uit en heeft u gewoonweg hulp nodig bij het samenstellen van de juiste stellage? Raadpleeg dan een partij die verstand heeft van deze materie. Een kundige partij met jarenlange ervaring is laddersenrolsteigers.nl.