Vochtbestrijding West-Vlaanderen

Vochtproblemen

Vochtproblemen komt bij ongeveer 20 % van de woningen in Vlaanderen voor. De meest voorkomende vochtproblemen zijn condensatie of lekken, vocht is gemakkelijk te herkennen door vochtige plekken op de muren, schimmelvorming maar ook muffe lucht of ongedierte.

Vocht kan zeer veel schade aanrichten binnen in je huis, het behang kan loskomen, de bepleistering zal afbrokkelen en je krijgt vooral te maken schimmelvorming. Een vochtprobleem is ook niet gezond voor de de bewoners van het huis.

MVA Aqua heeft meer dan 30 jaar ervaring in het effectief verhelpen van problemen voor gebouwen en woningen.

  • Zeer ervaren vochtspecialist (30 jaar ervaring)
  • Voor altijd van uw vervelend vochtprobleem verlost
  • Gratis diagnose en gesprek
  • Altijd scherpste prijsgarantie
  • 10 jaar garantie

Vochtproblemen door contestatie

Wanneer warme, vochtige lucht in contact komt met een koud oppervlak zal de de lucht condenseren  op het koude oppervlak.Het water zal duidelijk op de vensters zichtbaar zijn en dit noemen we condensatie. Condensatie kan zich aan verzamelen in de buitenmuren en na verloop van tijd kan het schimmel veroorzaken.

Als de lucht in je huis in te vochtig is, kan het schade veroorzaken aan de structuur van uw woning, uw meubelen, persoonlijke bezittingen en mogelijk zelfs de gezondheid van de mensen die in het huis leven schaden.Het vocht in de woning laten behandelen is de beste manier om schimmel te voorkomen.

Een lekkend dak of sanitair die lekt kan ook leiden tot vochtproblemen in woningen, maar ze zijn gemakkelijker op te sporen en op te lossen dan condensatie gerelateerde problemen.

Vocht wordt voortdurend vrijgegeven in elk huis (2-10 liter) per dag. Het grootste probleem doet zich voor tijdens de winterperiode wanneer de ramen en deuren  meestal gesloten zijn, het vocht blijft dan binnen meestal opgesloten. Wasgoed dat te drogen hangt, een droogkast en zelfs koken zijn gemeenschappelijke bronnen van vocht. Overtollig vocht kan leiden tot vochtproblemen, wat kan leiden tot problemen met de luchtkwaliteit.

Definitief vochtproblemen oplossen

Vocht zeer slecht voor uw huis in het algemeen. MVA Aqua zal dit definitief verwijderen met hun geavanceerde injectietechniek. De geavanceerde techniek zorgt ervoor dat vocht verdwijnt en niet terug komt en is geschikt voor alle vochtproblemen, van muren, vloeren tot kelders. Dit is een zeer efficiënte behandeling met een vochtwerend product die het vocht permanent verwijdert.

Efficiente manier met onze injectiemethode

vochtprobleem

De geavanceerde injectiemethode die wij gebruiken is geschikt voor alle vochtproblemen, van muren, vloeren tot kelders. Wij gaan de muren injecteren met een gel om het opstijgend vocht tegen te gaan. De werkwijze hiervoor is simpel, we gaan gaten boren in de binnenmuur met een tussenafstand van 10 cm en dit net boven de plint van de vloer. Deze gaten worden nadien met een krachtige injectiemachine opgevuld.

De gel zorgt voor een permanente bescherming van de muur en houdt het vocht dus tegen. MVA Aqua heeft jaren ervaring met het professioneel uitvoeren van injecties en gebruikt een speciaal samengesteld product dat zijn doeltreffendheid doorheen de vele jaren heeft bewezen in allerlei gebouwen.

Het vochtprobleem aanpakken

De eerste stap bij vochtproblemen is de bron van het probleem vinden. Dit laat je het best over aan een vochtspecialist want er zijn vaak meer dingen samen die het probleem te creëren. Wij zijn vochtexpert en hebben meer dan 500 huizen vochtvrij gemaakt. Als geregistreerde vochtspecialist pakken wij met  vakmanschap en inzicht elk vochtprobleem in uw woning, winkel of kantoor aan en leveren kwaliteit binnen de afgesproken tijdstermijn. In overleg werken wij de beste oplossing uit, steeds rekening houdend met het  vochtprobleem.

De beste behandeling voor de laagste prijs

18716_862089223860330_5678074018978675664_n

Wij zijn overtuigd van onze scherpe prijzen die van toepassing zijn op uw specifiek vochtprobleem. Indien u elders een prijsofferte zal opvragen voor een zelfde behandeling zal u onmiddellijk het prijsverschil zien. Bij ons bent u er zeker van dat u altijd de scherpste prijs betaalt voor uw vochtbehandeling.

Vrijblijvend intakegesprek

Tijdens een diagnose en vrijblijvend gesprek bij u thuis gaan we het vochtprobleem achterhalen, krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave, afgestemd op uw vochtprobleem, alsmede het aantal hierbij benodigde behandelingen. Dit is kosteloos. U kunt altijd een afspraak maken voor een vochtbehandeling met onze vochtspecialist op een moment dat het u schikt. Vul het contactformulier hier op de website in, via mail: info@MVA Aqua.be of MVA Aqua1965@outlook.be . Je kan ons ook telefonisch contacteren op : 0479/95 88 00

De grootste vochtproblemen

Uw huis produceert vocht.

Elk huis produceert vocht door koken, wassen, zwemmen en sporten. Zelfs ademhalen brengt vocht in de lucht. Uw familie en huisdieren produceren vele liters water in uw huis elke dag. Vocht kan ook uit kelder komen.

Een te hoge luchtvochtigheid is niet gezond …

Luchtvochtigheid is belangrijk voor onze gezondheid. Een normale luchtvochtigheid is nodig voor een comfortabel gevoel. Echter, te veel vocht in uw huis zal grote problemen veroorzaken en zelfs een negatieve invloed hebben op uw gezondheid.

Een niet te lage luchtvochtigheid

Lage vochtigheid kan allerlei onplezierige gevolgen hebben. Je huid kan droog aanvoelen,  je lippen worden droog en uw ogen kunnen beginnen met jeuken. Pijnlijke ogen, ademhalingsproblemen en pijnlijke sinussen zijn ook gemeenschappelijke problemen die worden veroorzaakt door een te droge lucht. Dit geldt vooral in de winter als de buitenlucht zeer droog is. Een ruimte met airconditioning, met inbegrip van vliegtuigen en kantoren, zijn ook bekend ‘droge zone.’

Huisstofmijt en schimmel houdt van een vochtig huis

Huisstofmijt hou vooral warme temperaturen (23-27 graden Celcius / 75-80 graden Fahrenheit) en hoge luchtvochtigheid van 70-80%. Een studie heeft uitgewezen dat mijt zal stoppen met groeien wanneer de relatieve vochtigheid daalt onder 60%. Air conditioning is een bewezen huisstofmijt. het is erg in huizen door een vermindering van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Schimmel houdt ook van vochtige omstandigheden. Wanneer de relatieve vochtigheid hoger is dan 80%,  zal schimmel ontstaan. De sporen worden gekend omdat ze astma ontwikkeling bij kinderen en allergieën veroorzaken.

Vocht is de nummer 1-elektronica

Overtollig vocht kan niet alleen schade aan uw gezondheid aanrichten, maar ook uw bezittingen beschadigen. Elektrische apparaten zijn bijzonder gevoelig voor schade door condensatie. Vocht kan trouwens een  kortsluiting veroorzaken. Kijk uit voor een hoge luchtvochtigheid en drastische temperatuur veranderingen die optreden bij het binnenhalen van elektrische apparaten uit je koude garage of kelder. Je moet hen laten aanpassen aan het klimaat voordat u ze in werking stelt.

De winter is de echte vochtige seizoen voor woningen

De lucht is vaak koud en droog in de winter. Terwijl je lippen, huid en nagels lijden als gevolg van al die winterse droogte, kan uw huis lijden onder de gevolgen van overmatig vocht, omdat er twee dingen gebeuren:

De winter is het stookseizoen. We sluiten onze ramen en verminderen de ventilatie en circulatie van de lucht in onze huizen. Op hetzelfde moment, kan regen en smeltende sneeuw de hoeveelheid vocht verhogen en het komt u huis binnen via kruipruimtes, kelders en muren. Omdat er minder vocht uw huis verlaat zal ook de vochtigheid binnen beginnen te stijgen.

Delen van uw huis, die in direct contact komen met de koude buitenlucht zijn koeler. Voorbeelden zijn  ramen en muren met een lage isolatie. Het temperatuurverschil met de warme, vochtige lucht binnen kan leiden tot condensatie op die koude oppervlakken. Al die nattigheid zal schimmelgroei veroorzaken en leiden tot vochtplekken.

Ventilatie essentieel

Vooral gebieden die veel vocht produceren zoals badkamers, keukens en slaapkamers hebben veel ventilatie. In sommige gebieden is het gewoon niet mogelijk, kosteneffectieve en energie-efficiënte continu te ventileren.

De luchtvochtigheid is altijd relatief

Wat is nu precies “luchtvochtigheid”? Luchtvochtigheid is de hoeveelheid vocht of waterdamp in de lucht. Tot dusver, heel eenvoudig. Toch zal je regelmatig de term “relatieve luchtvochtigheid” horen. Waarom “relatieve”? Omdat de maximale hoeveelheid water in de lucht afhankelijk is van de temperatuur van de lucht. Een relatieve vochtigheid van 100% betekent dat de lucht dan de maximale hoeveelheid water kan vasthouden op die bepaalde temperatuur. Warmere lucht kan meer water bevatten dan koude lucht.

Dus, wat gebeurt er als warme vochtige lucht afkoelt? De koudere lucht kan minder vocht vasthouden en misschien “drop” wat van. Dit gebeurt het meest gemakkelijk wanneer warme, vochtige lucht in contact komt met een koud oppervlak (zoals een koele frisdrank fles in de zomer of ramen in de winter). Water vrijgegeven door de lucht op deze manier heet “condensatie”, die ernstige problemen in uw huis, auto, boot of camper kan veroorzaken.

De ideale luchtvochtigheid is 40-60%

Adviezen over de ideale relatieve luchtvochtigheid in uw huis variëren enigszins. In het algemeen is 40-60% het beste. Is er beweging buiten dit traject gedurende een korte periode zal dit waarschijnlijk niet tot ongemakken leiden. Negatieve effecten zullen het meest optreden ion het gedeelte van uw huis dat continu wordt blootgesteld aan hoge luchtvochtigheid.

Vochtigheid kan worden gecontroleerd

Er zijn vele oplossingen beschikbaar om u te helpen een gezonde vochtigheidsgraad en vochtproblemen buiten te houden. U kunt een hydrometer gebruiken om de binnenlucht te monitoren en er zijn allerlei commerciële luchtontvochtigers en luchtbevochtigers in de handel beschikbaar. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen.

Andere veel voorkomende behandelingen

VochtverwijderingCondensproblemenVochtbestrijding woningZwambestrijdingVochtproblemen oplossenVochtbestrijding West VlaanderenVochtbehandelingSchimmel in de kelderVochtplekkenLekkage kelderKelder waterdicht makenSchimmels verwijderenKelder droog makenWater in de kelderVochtige muren behandelenSchimmel op de muurDoorslaand vochtVochtprobleemVochtbestrijding kelderInjecteren murenVocht in de kelderVochtige murenKelder droog makenOpstijgend vochtOptrekkend vochtVochtbestrijdingKelderdichtingVochtproblemenOpstijgend vocht behandelen

Onze klanten komen voor vochtproblemen van overal in de Provincie West-Vlaanderen, o.a. uit : Alveringem, Anzegem, Ardooie, Avelgem, Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, De Panne, Deerlijk, Dentergem, Diksmuide, Gistel, Harelbeke, Heuvelland, Hooglede, DJ Houthulst, Ichtegem, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Kortrijk, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Menen, Mesen, Meulebeke, Middelkerke, Moorslede, DJ Nieuwpoort, Oostende, Oostkamp, Oostrozebeke, Oudenburg, Pittem, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Spiere-Helkijn, Staden, Tielt, Torhout, Veurne, Vleteren, Waregem, Wervik, Wevelgem , Wielsbeke, Wingene, Zedelgem, Zonnebeke, Zuienkerke tot uit Zwevegem.