Vochtbestrijding West-Vlaanderen

Vochtige muren

Vochtige muren moet je onmiddellijk laten behandelen. Als je vochtplekken op de muren van uw slaapkamer of woonkamer opmerkt heb je een groot probleem! Er zijn verschillende oorzaken voor vochtige plekken die verschijnen op binnenmuren. Waaronder beschadigde dakgoten, gebarsten dakpannen en in het algemeen condensatie. Heb je last van vochtige muren dan is het belangrijk om de oorzaak van de vochtproblemen in uw huis en de bron van het probleem te vinden en het zo snel mogelijk  te laten behandelen. Vocht kan ernstige schade veroorzaken, zowel aan uw woning als aan uw gezondheid. Het kan leiden tot een verslechtering van metselwerk, gips kan beginnen af te brokkelen, houten balken rotten en behang gaat loskomen.

Ongepaste behandelingen voor vochtige muren leiden vaak tot meer schade en leidt tot onnodige kosten. De meest efficiëntste manier is om  uw vochtige muren te laten behandelen door een vochtspecialist.

Vochtige muren behandelen is onze specialiteit

  • Zeer ervaren vochtspecialist (30 jaar ervaring)
  • Voor altijd van uw vervelend vochtprobleem verlost
  • Gratis diagnose en gesprek
  • Altijd scherpste prijsgarantie
  • 10 jaar garantie

Vochtproblemen kunnen voorkomen bij zowel oude gebouwen als nieuwbouw, maar er is een verschil.

1. Oude gebouwen zijn zo ontworpen dat ze moet kunnen ademen.
2. Een nieuwbouw aan een systeem van defensieve barrières die vocht buiten te houden.

Het installeren van zolder en muurisolatie in een oud gebouw zal het warm maken in de wintermaanden, maar het zal ervoor zorgen dat uw huis zweet, dan beginnen de problemen en gaan er vochtige plekken beginnen te verschijnen op uw muren en plafonds. Dit type van vocht heet condensatie, en is vaker te vinden op de ramen als de warme lucht circuleert rond een woning en belandt op de koude ruiten die waterdruppels vormt – condensatie.

Opstijgend vocht zorgt eveneens voor vochtige muren

vochtige muren

Als de vochtige plekken op uw muren opstijgen vanaf de begane grond en er is een poederachtige aanslag op de wanden dicht bij de vloer te zien, dan is opstijgend vocht is waarschijnlijk de boosdoener. Optrekkend vocht gebeurt meestal als gevolg van een storing of afwezigheid van een vochtwerende barrière. Het is zeer onwaarschijnlijk dat u last van optrekkend vocht krijgt als je woont in een flat boven het maaiveld als het vocht komt van de begane grond. Als eenmaal de muren vochtig zijn duurt het een lange tijd voordat zij weer droog zijn.

Is het optrekkend vocht?

Het verbeteren van de afwatering op de plaats waar het goed gelegen is. Zorg ervoor dat de grond rondom de woning schuin weg is en controleer om dat er voldoende ruimte is onder uw vloer dat het vocht kan verdampen uit de onderstaande bodem. Een andere vorm van vocht is indringend vocht. Als uw binnenmuren  vochtig zijn dan is het waarschijnlijk een gevolg van water van buitenaf dat in het metselwerk dringt door middel van scheuren of gaten in de buitenmuren.

Is het indringend vocht?

Regelmatig uw buitenmuren onderhouden, zorg ervoor dat zowel het binnen als buiten  schilderwerk in goede staat is en zorg ervoor dat u gaten dicht maakt rond raam- en deurkozijnen.

Als je beide bovengenoemde soorten hebt uitgesloten en er zijn geen beschadigde dakgoten of ontbrekende dakpannen, dan is het meer dan waarschijnlijk dat uw woning lijdt aan condensatie. De dag van vandaag proberen de mensen om hun huis energiezuiniger te maken met dubbele beglazing, dakisolatie… Maar op die manier maak je de woning ook luchtdicht. Hierdoor kan vocht zich  binnen opbouwen en gaat de luchtvochtigheid toenemen, zo is er onvoldoende of zelfs geen ventilatie in je woning. Als optrekkend vocht of indringend vocht niet de reden is van de vochtplekken die plotseling verschijnen op de muren van je woning dan is het probleem condensatie.

Vochtproblemen zijn gemakkelijk op te sporen wij kunnen een speciale vochtigheisdtest uitvoeren en op die manier de vochtige plekken op uw muren detecteren .

Efficiente manier met onze injectiemethode

De geavanceerde injectiemethode is geschikt voor alle vochtproblemen, van opstijgend vocht,  condensproblemenlekkage in de kelder tot doorslaand vocht.

Wij gaan de muren injecteren met een gel om het opstijgend vocht tegen te gaan. De werkwijze hiervoor is simpel, we gaan gaten boren in de binnenmuur met een tussenafstand van 10 cm en dit net boven de plint van de vloer. Deze gaten worden nadien met een krachtige injectiemachine opgevuld. De gel zorgt voor een permanente bescherming van de muur en houdt het vocht dus tegen. MVA Aqua heeft jaren ervaring met het professioneel uitvoeren van injecties en gebruikt een speciaal samengesteld product dat zijn doeltreffendheid doorheen de vele jaren heeft bewezen in allerlei gebouwen

De beste behandeling voor de laagste prijs

vochtige muren behandelen

Wij zijn overtuigd van onze scherpe prijzen die van toepassing zijn op uw specifiek vochtprobleem.

Indien u elders een prijsofferte zal opvragen voor een zelfde behandeling zal u onmiddellijk het prijsverschil zien.

Bij ons bent u er zeker van dat u altijd de scherpste prijs betaalt voor uw vochtbehandeling.

Vrijblijvend gesprek en diagnose

Tijdens een diagnose en vrijblijvend gesprek bij u thuis gaan we het vochtprobleem achterhalen, krijgt u alle informatie en beantwoorden wij al uw vragen over de behandeling. Wij geven u dan een exacte prijsopgave, afgestemd op uw vochtprobleem, alsmede het aantal hierbij benodigde behandelingen. Dit is kosteloos. Contacteer ons om  een afspraak maken voor een vochtbehandeling met onze vochtspecialist op een moment dat het u schikt. Vul onze contactpagina in hier op de website, Bel 0486/81 50 25 of mail: info@MVA Aqua.be

Meest bekeken pagina’s op onze website

Schimmel in de kelderVochtplekkenLekkage kelderKelder waterdicht makenSchimmels verwijderenKelder droog makenWater in de kelderSchimmel op de muurDoorslaand vochtVochtprobleemVochtbestrijding kelderInjecteren murenVocht in de kelderKelder droog makenOpstijgend vochtOptrekkend vochtVochtbestrijdingKelderdichtingVochtproblemenOpstijgend vocht behandelen
Onze klanten komen van overal in de Provincie West-Vlaanderen, o.a. uit : Alveringem, Anzegem, Ardooie, Avelgem, Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, De Panne, Deerlijk, Dentergem, Diksmuide, Gistel, Harelbeke, Heuvelland, Hooglede. Als u vragen heeft over de vochtige muren bestrijden contacteer dan MVA Aqua in Houthulst, Ichtegem, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Kortrijk, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Menen, Mesen, Meulebeke, Middelkerke, Moorslede. De laatse jaren werken we ook in Nieuwpoort, Oostende, Oostkamp, Oostrozebeke, Oudenburg, Pittem, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Spiere-Helkijn, Staden, Tielt, Torhout, Veurne, Vleteren, Waregem, Wervik, Wevelgem , Wielsbeke, Wingene, Zedelgem, Zonnebeke, Zuienkerke tot in Zwevegem.

Laat vochtproblemen behandelen

Een vaak voorkomend probleem in onze Belgische woningen zijn vochtige muren. Vochtige muren lijken niet gevaarlijk maar ze kunnen wel voor extra problemen zorgen zonder dat je het wilt natuurlijk. Zo kan er schade ontstaan in je woning maar ook de gezondheid van jou en je huisgenoten kan er onder lijden. Snel de vochtproblemen aanpakken is dan ook de boodschap. Vocht aanpakken wordt door de Vlaamse overheid gestimuleerd. Je kan een verbeteringspremie krijgen en genieten van een verlaagd btw tarief van 6%. Ontdek de verschillende soorten vocht en vraag jouw gratis vochtanalyse aan!