Informatie en tips over het aanleggen van een kelder

Extra ruimte door een kelder

Een kelder is een voordelige en creatieve oplossing om meer ruimte te creëren in een woning. Een kelder kun je laten functioneren als woonruimte, opslagruimte, fitnessruimte, wijnkelder en nog veel meer opties. Wanneer u bijvoorbeeld een aanbouw aan uw huis wil realiseren, is het mogelijk om een kelder te plaatsen onder het nieuw te bouwen gedeelte van de woning. Dat zorgt voor een verdubbeling van de oppervlakte van de toekomstige ruimte.

Kosten voor het aanleggen van een kelder

Het laten aanbrengen van een kelder onder een woning kan behoorlijk prijzig zijn. Niet alleen het ontwerpen en aanleggen van de wanden en de waterdichte bak kost geld, ook de verdere inrichting van de kelder tot leefbare ruimte is natuurlijk niet goedkoop en tegelijkertijd een groot en langdurig project. Denk hierbij aan een goede ventilatie van de wand, professioneel plafondafwerking en het voorzien van elektra. De andere kant van het verhaal van deze verbouwing is dat de verkoopwaarde van uw woning flink zal gaan oplopen. Niet alleen het vloeroppervlakte wordt vergroot ook de m3 zal toenemen.

Vergunning voor een kelder bouwen

Voor het bouwen van een kelder is altijd een omgevingsvergunning nodig. Deze kan alleen verkregen worden met de juiste berekeningen die door een erkende aannemer zijn gemaakt. Wij zijn zo een erkend bouwbedrijf die bijbehorende berekeningen heel goed kunnen maken. Aan de hand van de tekeningen van het huis en de situatie ter plaatsen kunnen we een goed bouwtekening maken. Met deze tekening kunt u een vergunning aanvragen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u ondersteunen bij het krijgen van de vergunning.

Financiering met een persoonlijke lening

U kunt een tweede hypotheek afsluiten of uw hypotheek verhogen, indien u een kelder wilt realiseren. Dat gaat gepaard met hoge, eenmalige kosten. U krijgt dan namelijk te maken met notariskosten, advieskosten en taxatiekosten.

Als u een persoonlijke lening afsluit, is dit niet van toepassing. De rentekosten bij een hypotheek zijn vaak iets lager dan bij een persoonlijke lening, maar mede door de afwezigheid van de eenmalige kosten van de hypotheek, is een persoonlijke lening in veel gevallen toch de voordeligste optie. Een lening afsluiten biedt dus voordelen ten opzichte van het afsluiten van een hypotheek. Daarnaast heeft u bij een persoonlijke lening, met het doel een kelder onder uw woning te bouwen, recht o fiscale aftrek. Wel is een lening vergelijken van belang, om ervoor te zorgen dat je niet te veel rente betaald bij het afsluiten van een lening.

— Advertorial —
— Het kost geld om geld te lenen —

Hypotheekadvies
Hypotheek afsluiten
Hypotheek aanvragen
Hypotheek berekenen
Hypotheek Almere
Hypotheek Gooik
Hypotheek website
Hypotheek experts
Hypotheek specialsiten
Hypotheekadvies
Hypotheek afsluiten
Hypotheek aanvragen
Hypotheek berekenen
Hypotheek Almere
Hypotheek Gooik
Hypotheek website
Hypotheek experts