Het bestrijden van vocht in binnenmuren

Bevindend vocht in binnenmuren is een ernstige bedreiging voor uw huis en familie. De dreiging van schimmel en meeldauw groeien in uw huis kan gezondheidsproblemen voor u, uw gezin, uw huisdieren veroorzaken, en iedereen die veel tijd in uw huis doorbrengt. Vocht is een stof die heel gemakkelijk in het hout en betonstructuren van het huis kan werken. Zelfs als het vocht nergens anders is om te gaan, zal het blijven opkomen in deze holten. Het bestrijden van vocht in de muren is een manier waarop u kunt voorkomen dat dit gebeurt met uw muren en aan uw gezondheid.

Het bestrijden van vocht in binnenmuren

Het bestrijden van vocht in binnenmuren kan worden gedaan met enkele eenvoudige wijzigingen in uw huis en / of de manier waarop u uw huis onderhoudt. Het belangrijkste onderdeel van het bestrijden van een staand vochtprobleem in uw muren is om het vocht te stoppen van binnenkomt bij u thuis. U kunt dit doen door de hoeveelheid vochtigheid te verminderen die in de lucht in uw huis is. Als je de lucht vochtig houdt, blijft het vochtig maar niet zo lang als het zou zijn als er helemaal geen vocht in de lucht was.

Staand water in uw binnenmuren kan ook worden verminderd door dakgoten te repareren of te vervangen. Goottaren zijn ontworpen om water uit de regen te verminderen en schijnen het terug op de grond waar het thuishoort. Als ze verstopt zijn met bladeren, dennennaalden en ander puin, zal dit de groei van schimmel en meeldauw aanmoedigen op de binnenmuren van je huis.

Houd ook uw dak schoon. Reinig de dakgoten vaak genoeg, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over vocht in deze zitting. Schimmel en meeldauw hebben de neiging om te gedijen in zwaar vervuilde gebieden van uw huis, zoals de zolder en de badkamers in uw keuken. Door ervoor te zorgen dat het dak duidelijk is uit puin en roet, kunt u de hoeveelheid staande water in uw huis aanzienlijk verminderen.

Zorg er ten slotte voor dat u lekkende gebieden rond ramen, deuren of muren afdicht. Staand water zal vaak in deze gebieden weken en daar blijven, ongeacht hoeveel moeite je neemt om ze te drogen en ze te drogen. Dit zal leiden tot de ontwikkeling van schimmel en meeldauw op de binnenmuren van uw huis, zelfs als u geen zichtbare schade aan de buitenkant kunt zien. Door deze lekkende gebieden af te sluiten, kunt u de hoeveelheid staande water die zich aan de binnenkant van uw muren ontwikkelt, aanzienlijk verminderen.

Last van opstijgend vocht? Bel adv-works.be ANTWERPEN: 03 666 41 43, MECHELEN: 015 24 40 87, GENT: 09 221 97 25

Nog een ding dat je kunt doen is om de onder vloerborden van je huis te controleren.

De reden hiervoor is omdat u een aantal gebieden van de onder vloerborden vindt die al geruime tijd lekken. U kunt een natte / droge winkelvac gebruiken om deze plaatsen te bereiken en de vochtige plekken in hen te verwijderen. Dit is een gemakkelijke manier om de hoeveelheid vocht die in het huis is te verminderen en daarom de hoeveelheid staande water kan verminderen. Zodra je de vochtige plekken van de ondervloeren van je huis hebt verwijderd, zul je merken dat er nu veel minder vocht in het huis is vanwege het staande water dat is verdampt.

Als u geen uitlaatventilator gebruikt, kunt u overwegen om er een te krijgen voor uw huis. Uitlaatfans worden gebruikt in huizen met meerdere kamers omdat ze de luchtstroom in een kamer verhogen. Dit maakt de temperatuur in die specifieke kamer veel koeler dan het zou zijn zonder airconditioner. In je huis heb je misschien al een uitlaatventilator, maar je hebt misschien niet opgemerkt dat de hoeveelheid vocht die zich in de binnenmuren bevindt. Als u de ventilatieopeningen altijd open houdt, zult u constant overtollig vocht weghouden van uw binnenmuren.

Zoals eerder vermeld, is het erg belangrijk om de hoeveelheid staande water die in uw binnenmuren bestaat te verminderen. Het is echter ook even belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, zodat u ook vocht kunt voorkomen dat u uw binnenmuren betreedt. U moet bijvoorbeeld altijd alle holle oppervlakken afdichten, vooral die die zich bevinden in de buurt van loodgieterswerkpijpen. Je moet ook elke lekkage repareren die je in je kelder of zolder detecteert. Door deze kleine problemen te bepalen, kunt u ervoor zorgen dat u de hoeveelheid schade die kan worden veroorzaakt door waterschade op de lange termijn kan verminderen.