Drie sterren slot cilinder gids

Als een drukbezette slotenmaker in mijn twaalfde handelsjaar heb ik de snelle ontwikkeling in upvc-deurslotontwerpen op de voet gevolgd, van de eerste prototypes die werden uitgezet om te testen tot de kogelvrije ontwerpen die we nu op regelmatige basis installeren.

Toen ik in mijn eerste opleidingsjaren zat, kende ik een paar meer ervaren Slotenmaker Rumst die prototypes kregen om te testen en mee te spelen. Dit waren over het algemeen verschillende ontwerpen van snapbestendige sloten, van ruw tot ronduit ingenieus. Ik had het geluk dat ik er een paar in handen kreeg en er zelf mee kon spelen.

Drie sterren slot cilinder gids

Naarmate ze zich ontwikkelden leek het erop dat er drie ingrediënten nodig waren voor een goed afgeronde anti-snap oplossing. Een, een opofferingselement dat zou breken voor het zwakke centrum. Twee, een versterkt middenstuk om krachtiger aanvallen te weerstaan. Drie, een vergrendelingsmechanisme om de cilinder te vergrendelen wanneer hij wordt aangevallen. Dit maakte uiteindelijk deel uit van de TS007 driesterrenspecificaties.

Er bestaat nu een handvol succesvolle ontwerpen met verschillende merknamen die de meerderheid van de driesterrensloten op de markt uitmaken.

1/ Het federale ontwerp.

Voor zover ik weet, was Federal de eerste die dit ontwerp gebruikte en werd het uiteindelijk overgenomen door de fabrikanten. Het bestaat nu meer algemeen als Brisant Ultion, Era Fortress, Avocet ABS en andere mindere merken zoals de Schlosser Ultimate. Ze hebben allemaal hun eigen aanpassingen aan het ontwerp gemaakt, maar het is in wezen hetzelfde slothuis en principe. Dit zijn allemaal zeer goede sloten, maar ze hebben allemaal af en toe problemen met de betrouwbaarheid en kwaliteit, meestal veren en valstiften die het slot blokkeren.

2/The Magnum Design.

Dit is een slot dat ik vanaf het begin nauwlettend heb gevolgd, van een serie Scandinavische sloten die naar het Verenigd Koninkrijk kwamen als de Milenco Magnum, een slot met zeven pennen en een laserspoor zijbalk. Het duurde niet lang voordat het ontwerp werd opgepikt en onder de merknaam Yale werd uitgebracht, aanvankelijk in een uitvoering met één ster voordat het zich ontwikkelde tot de huidige Yale Platinum met drie sterren. Zoals met alle Yale-sloten is de bouwkwaliteit uitstekend en ik heb nog nooit een probleem gehad met een slot dat ik heb geïnstalleerd. Het is geen verrassing dat dit het slot is dat in bouwmarkten in het hele land wordt verkocht.

3/The Micota ontwerp.

Dit ontwerp is nu overgenomen door de meerderheid van de budgetmerken, aanvankelijk te koop onder de naam Trimas. Deze cilinders zijn te herkennen aan de opofferingssnede dicht bij het midden van het slot en laten bij het breken een roterende gedeactiveerde koppelingsplaat achter. De naam is talloze malen gewijzigd, Asec 3 Star, Securit 3 Star, Mk1 Sclosser Three Star, om er maar een paar te noemen. Terwijl deze cilinder is uitstekend in het voorkomen van een destructieve aanval is het degene die ik heb ervaren de meeste storingen met te wijten aan de gevoelige aard van het koppelingsmechanisme. Zeker niet een die ik zou kiezen om te installeren op een deur voor zwaar gebruik of een die gaat worden met meerdere dubbele sleutels.

4/De Mul-T-Lock Variaties.

Net als bij de Yale-kwaliteit zijn de Mul-T-Lock cilinders weer een buitengewoon betrouwbaar slot dat je kunt installeren en vergeten. Deze sloten zijn duurder en moeilijker verkrijgbaar en worden over het algemeen alleen geïnstalleerd door partners en Mul-T-Lock franchises. Er zijn verschillende ontwerpen gemaakt met anti-greepfuncties en de gebruikelijke opofferingssecties. Ik zou aanraden een slot te kopen voor commerciële toepassingen en een slot dat niet gemakkelijk verkrijgbaar is voor het publiek.

Dit zijn de top vier, drie ster ontwerpen die goed zijn voor de meerderheid van de anti-snapsloten geïnstalleerd in het publieke domein. Er zijn tal van andere fabrikanten met hun eigen anti-snapslotcilinders, maar die komen minder vaak voor, tenzij je met dat merk te maken hebt in een commerciële omgeving of als onderdeel van een mastered suite. Het enige andere ontwerp dat de moeite van een vermelding waard is, is de Apecs-cilinder die opnieuw is begonnen te worden gehermerkt en geleverd aan een paar bedrijven met samengestelde deuren. Deze lijkt sterk op het federale ontwerp, maar lijkt veel goedkoper in termen van kwaliteit.

Het zal interessant zijn om te zien welke van deze ontwerpen de tand des tijds doorstaan en hoe ze de komende jaren zullen veranderen. Ik vermoed dat digitale veiligheidskenmerken populairder zullen worden naarmate de technologie goedkoper wordt, maar er zal altijd behoefte blijven aan sterke mechanische voorzieningen totdat de deurmechanismen zelf evolueren naar iets dat minder afhankelijk is van een slotcilinder.