Inbraakgevoelige gebieden in en rondom uw woning

Inbraakbeveiliging is nu belangrijker dan ooit maar een inbraak met zekerheid voorkomen is helaas onmogelijk. Wel zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen om het de inbreker zo lastig mogelijk te maken en daarmee de kans op een inbraak te verkleinen.

 

Uw huis checken op inbraakgevoelige punten

Een optimale inbraakbeveiliging wil natuurlijk iedereen, of het nou gaat om uw woning of bedrijfspand, maar het is wel een kwestie wat nauwkeurig uitgedacht en uitgevoerd moet worden. Er zijn meerdere punten in een woning of pand die inbraakgevoelig zijn. Om te beginnen met de voordeur. De voordeur beveiligen tegen inbraak wordt gedaan door het installeren van een hoogwaardig en optimaal betrouwbaar slot. Hetzelfde geldt ook voor de achterdeur en een eventuele schuur- of garagedeur. Deze worden vaak vergeten maar zijn minstens net zo belangrijk als de voordeur. Daarnaast zijn ook de ramen inbraakgevoelig en dienen ook deze voorzien te zijn van hoogwaardig hang- en sluitwerk. Belangrijk hierbij is ook om te letten op tekenen van veroudering en slijtage. Aan te raden is om verouderde of defecte sloten direct te laten vervangen door Slotenmaker Rotterdam. Wanneer dit niet wordt gedaan, wordt de inbraak voor de inbreker erg makkelijk gemaakt en is de kans groot dat hij toeslaat.

 

Tips tegen inbraak voor uw woning of pand

Om het risico op een inbraak tot een minimum te beperken moet er voor een optimale inbraakbeveiliging gezorgd worden. Hierbij is het het belangrijkst om te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige sloten die voorzien zijn van het Politiekeurmerk Veilig Wonen oftewel PKVW en het SKG-keurmerk. Sloten met deze keurmerken zijn officieel getest en bestand tegen de meest voorkomende inbraakmethodes. Daarnaast heeft een inbreker langer de tijd nodig om binnen te komen in een woning die beveiligd is volgens de PKVW-eisen. Een andere tip is het laten monteren van een anti-inbraakstrip. Deze wordt aan de buitenzijde van de deur bevestigd waardoor de sluitnaad niet meer te zien is. Inbreken volgens de flippermethode of de deur forceren met een koevoet is dankzij een anti-inbraakstrip niet meer mogelijk. Een andere methode van inbraakbeveiliging is het installeren van een alarmsysteem. Beveiligingscamera’s geven niet alleen non-stop zicht op uw woning of pand maar zijn ook een goede methode van inbraakpreventie. Beveiligingscamera’s hebben een afschrikwekkende werking waarmee de kans op een inbraak aanzienlijk wordt verkleind. Tot slot kunt u het initiatief nemen met buurtbewoners en de politie om een buurtpreventie op te zetten. Op deze manier kunnen buurtbewoners elkaar attenderen op verdachte situaties en wanneer nodig direct de hulpdiensten inschakelen. Zo wordt samen de buurt veilig gehouden en geeft het een extra gevoel van zekerheid wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent.

 

Inbraakpreventie en inbraakbeveiliging door een professional

De beste inbraakpreventie en inbraakbeveiliging laat je uitvoeren door Slotenmaker Amersfoort. Een professionele slotenmaker in bezit van het Politiekeurmerk Veilig Wonen monteert alleen kwalitatieve en betrouwbare sloten met certificaat. De professional kan het benodigde hang- en sluitwerk monteren en eventueel advies en tips tegen inbraak geven. Inbraakpreventie is natuurlijk beter dan inbraakschade herstellen. Raadpleeg de professionele slotenexpert voor een passend advies voor inbraakpreventie en inbraakbeveiliging.