Kelder waterdicht maken

Kelder waterdicht maken? Heb je last van water in de kelder, Bel dan ons team voor meer info: 0486/81 50 25.

Iedereen heeft graag een kelder, hetzij voor de extra opslagruimte, hetzij voor een hobbyruimte. Het bouwen van een kelder betekent echter altijd een meerprijs tijdens de bouw, en net daarom heeft u graag een bruikbare kelder. Gezien een kelder onder het maaiveld gelegen is brengt het altijd een zeker risico op waterproblemen met zicht mee. Deze website richt zich vooral op mensen die al een kelder hebben en een oplossing zoeken om hun vochtige kelder waterdicht te maken maar ook op toekomstige bouwers die informatie zoeken over hoe ze best een kelder bouwen bij een nieuwbouwwoning. Want preventie blijft de beste remedie!

Kelder waterdicht maken? Bel Vochtmanneke

Zit je echter met een iets oudere woning en besluit je om je kelder een nieuwe bestemming te geven, dan kom je soms wat problemen tegen. De kelder was nooit ontworpen om echt te gebruiken en er werd dus bespaard op extra maatregelen om het vocht buiten te houden. Herkenbare verschijnselen van vochtproblemen zijn condensatie, vochtplekken, schimmelvorming maar ook muffe lucht of erger nog, ongedierte zoals pissebedden en zilvervisjes. Bovendien is een vochtige kelder vaak ook de oorzaak van vochtproblemen elders in huis. Het is namelijk een belangrijke bron van waterdamp voor de ruimten die erboven liggen.

Een kelder waterdicht maken begint bij het opsporen van de oorzaak van het vocht. Waar komt het vandaan? De voornaamste oorzaken kunnen gevonden worden bij een hoge grondwaterstand, capillaire werking van de bodem of regendoorslag.

Eens de oorzaak gekend is, kan begonnen worden met een juiste remedie te bedenken. Vaak kan een kelder waterdicht gemaakt worden in 3 stappen.

En eens de kelder waterdicht is, kan je beginnen nadenken hoe hem in te richten. Of je had al een idee om er bijvoorbeeld een wijnkelder van te maken. 

Contact

Kelder waterdicht maken? Bel ons vrijblijvend 0486/81 50 25. Wij komen graag langs voor een analyse.