Regenwaterpomp laten installeren

Om nu en in de toekomst de watervoorziening op peil en beschikbaar te houden, is het gebruik van een regenwaterpomp essentieel. Nieuwbouwwoningen zijn reeds verplicht voorzien van een regenwaterpomp; maar ook voor oudere woningen is de regenwaterpomp vanzelfsprekend interessant.

Regenwaterpomp met fijnfilter

De regenwaterpomp zorgt voor watertoevoer vanuit opgevangen hemelwater, dit gebeurt doorgaans vanuit een waterput. Indien de regenwaterpomp in een ondergrondse watertank of put is geplaatst, spreken we over een ‘ondergrondse regenwaterpomp’. Wordt de pomp daarentegen in de woning geplaatst, dan betreft het een ‘bovengrondse regenwaterpomp’.

Opgevangen hemelwater dient voor gebruik allereerst gefilterd te worden middels een ‘voorfilter’. Het regenwater wordt in de waterput opgevangen en loopt door de voorfilter; deze neutraliseert de PH waarde en filtert grove delen uit het water, als bladeren, takjes, dode insecten etc.

Vervolgens is het water geschikt om in de watertank opgeslagen te worden. Het kan nu gebruikt worden voor het sproeien van de tuin e.d.

Om het gefilterde water ook voor overige huishoudelijkheden te gebruiken zal er een fijnfilter geïnstalleerd moeten worden. Deze filtert de allerkleinste deeltjes en oneffenheden uit het water, waardoor dit water nu tevens geschikt is voor het doorspoelen van het toilet, of voor de wasmachine.

Installatie regenwaterpomp

Wilt u een regenwaterpomp in West-Vlaanderen laten installeren? In dat geval is het installatiebedrijf Vercamer u graag van dienst.