Vocht in de badkamer

Wanneer vocht niet goed de kans krijgt te vervliegen binnen de badkamer kunnen zowel vocht- als schimmelplekken het resultaat zijn. Voordat u schimmelplekken te lijf gaat, doet u er verstandig aan de oorzaak te achterhalen van de slechte vochtafvoer.

Mogelijke oorzaken

Praktisch iedere badkamer is voorzien van een ventilatiesysteem. Werkt deze nog optimaal? Houdt er rekening mee dat een vochtafvoerkanaal minstens eenmaal per jaar gereinigd moet worden, want niet alleen vocht wordt afgevoerd, ook stof verdwijnt in het kanaal en kan uiteindelijk voor een slechte afvoer zorgen.

U kunt het ventilatiesysteem oppervlakkig zelf schoonmaken. Hiervoor verwijdert u het ‘kapje’ en reinigt de mond van de afvoer met een lichtvochtige doek. U zult versteld staan van het vuil wat u hiermee verwijdert.

De vakman inschakelen

Natuurlijk kan het ook zijn dat de vochtproblematiek een andere oorzaak heeft; wellicht zijn er lekkages afwezig. Deze kunnen tal van oorzaken hebben; van een slechte waterafvoer tot verdwenen/ of poreuze montagekit.

Wilt u het zekere voor het onzekere nemen, dan schakelt u óf een loodgieter in, of een aannemersbedrijf.

Beiden aannemers zijn landelijk actief en helpen uw badkamer vakkundig en snel van vochtproblematiek af.