Zo bescherm je laminaat tegen vochtschade

 

Laminaat is één van de meest praktische soorten vloerbedekking. Deze vloer is eenvoudig te leggen en te onderhouden. Bovendien heb je de keuze uit een groot assortiment kleuren en prints. Of je nu op zoek bent naar een houtlook, tegellook of effen look: laminaat biedt uitkomst. Laminaat is echter niet goed bestand tegen vocht.
 

Wat gebeurt er met laminaat door vocht?

Laminaat bestaat uit verschillende lagen. De bovenste en onderste laag beschermen de vloer tegen oppervlakkig vocht. Je kunt de vloer dus gerust dweilen. Bij intensief contact met vocht kan laminaat echter gaan uitzetten waardoor de vloer bol gaat staan. Dit gebeurt meestal rond de naden.
 

Hoe ontstaat vochtvorming?

Vocht zit met name in de muren en in de kruipruimte onder het huis of de kelder. Dit vocht kan in het laminaat trekken.
 

Hoe bescherm je laminaat tegen vocht?

Zorg altijd dat je een goede ondervloer onder het laminaat legt, inclusief een dampfolie. Leg de dampfolie eerst en leg hier de ondervloer bovenop. Zo kan vocht van onderen het laminaat niet bereiken. Ligt er vocht op de vloer? Bijvoorbeeld door een omgevallen vaas of glas of door een combinatie van een flinke regenbui en een open raam? Ruim het vocht dan zo snel mogelijk op. Kortstondig contact met vocht richt in principe geen schade aan. Zorg tenslotte ook voor een gezond binnenklimaat door je woning regelmatig te luchten. Op zoek naar een voordelige laminaatvloer van goede kwaliteit? Kwantum laminaat is een goede keuze!