Steeds meer daken voorzien van groen

Is het u ook wel eens opgevallen, vooral in de Randstad is het veel zichtbaar. Er zijn steeds meer daken voorzien van groene planten. Dit levert niet alleen een mooie aanblik op in het centrum van de stad, het is ook nog eens veel beter omdat er eigenlijk weinig natuur in de stad te vinden is. Steeds meer steden kiezen er daarom voor om het mogelijk te maken om een groendak aan te brengen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om dit zelf te doen.

Verschillende soorten planten geschikt voor op uw dak

Er zijn verschillende soorten planten die geschikt zijn om op uw dak te plaatsen. In de meeste gevallen wordt hier echter een sedum plant voor gebruikt. Dit zijn kleine plantjes die het hele jaar door in leven blijven. Een aantal weken per jaar veranderen de planten zelf van kleur omdat ze dan in de bloei staan, dit kan een prachtig effect opleveren, vooral als meerdere daken in de buurt zijn voorzien van dit soort plantjes, dan gaan ze allemaal in je op een ander moment In de bloei wat een erg kleurrijk effect op kan leveren.

Doe het zelf met een kant-en-klaar pakket

Er zijn ook pakketten om een sedumdak zelf aan te leggen, uiteraard kunt u hiermee een hoop geld besparen. Het is echter niet eenvoudig, daarom hebben we op onze website een hoop tips verzameld om een kant-en-klaar pakket aan te schaffen en het vervolgens zelf aan te brengen. Als u het toch niet ziet zitten om het zelf te doen dan is het ook mogelijk om alsnog een specialist in te schakelen die u gaat helpen met het aanbrengen van een groen dak.

Handige matten om uw dak groen te maken

Het meest eenvoudige is dat u ervoor kiest om matten aan te schaffen waarmee u het dak in één keer kunt leggen. Dit hoeft niet moeilijk te zijn om dat de matten met planten kant en klaar bij u worden aangeleverd. Wacht daarom niet langer en kiezen er ook voor om uw dak te voorzien van deze duurzame groene plantjes!