Planten met veel kleur

De rhododendron. De rododendrons zijn over het algemeen struiken tot kleine bomen. De bladderen staan verspreid. En een rhododendron heeft mooi dichte of losse bloemen.

Rhododendrons zijn zeer geliefde sierplanten voor in de tuin, maar ook zie je ze veel in parken. Er zijn meer dan 25.000 rassen. Een rhododendron groei het beste op zure grond die ook luchtig is. Op klei grond zal een rhododendron niet groeien. Plant een rhododendron nooit te diep. Een rhododendron heeft zijn wortels vrij dicht onder de struik, plant je hem te diep dan krijgen de wortels van de rhododendron te weinig lucht, en zal de plant niet of slecht aanslaan. Een rhododendron heeft na het planten wel een poosje water nodig maar nooit teveel. Bij uitdrogings verschijnselen zie je dit het eerst aan de bladeren. De randen van de bladeren drogen dan uit.

Rhododendrons zijn zeer geschikt voor een onderhoudsvrije tuin. Een rhododendron hoeft niet gesnoeid te worden. Tenzij ze te groot worden. Je kunt hem dan terugsnoeien tot het oude hout. De struik zal dan gewoon weer uitgroeien. Het eerste jaar zal hij alleen niet bloeien.

Een blauwe regen. Een blauwe regen is een mooi en opvallende klimplant in het voorjaar. Er zijn meerdere soorten. De bloemen verschijnen in april-mei of mei juni. In lange trossen hangen ze aan de boom. En hebben een heerlijke geur. Bij een jonge boom is het verstandig om de takken steun te geven. Bijvoorbeeld tegen een muur of langs een pergola leiden.

Een blauwe regen is een winterharde plant en groeit overal. Het maakt niet uit of hij in volle zon staat of half in de schaduw. We is het belangrijk dat een blauwe regen in voedzame grond word geplant. De beste tijd om een blauwe regen te planten is in het voorjaar.

Je hebt twee soorten. Een Japanse blauwe regen en een Chinese blauwe regen.

Omdat een blauwe regen een sterke groeikracht heeft is het heel verstandig om ze regelmatig te snoeien. Om een mooie blauwe regen vol met bloemen te creëren is het nodig om hem twee keer te snoeien. In januari snoei je alle zijtakjes bij. Knip te zijtakjes zo twee knopjes terug met een scherpe snoeischaar. In juli snoei je alle zijtakjes terug op zes bladeren.

Hortensia is een bekende plant in de Nederlandse tuin. De hortensia is een bladverliezende plant. Er zijn verschillende soorten. De boerenhortensia, pluimhortensia en de Annabelle. Verschillende kleuren van de hortensia zijn wit, roze, rood, paars en blauw.

De boerenhortensia is de meeste bekendste en ook de meest voorkomende hortensia. Ze zijn er in vele kleuren. Een boerenhortensia hoeft niet gesnoeid te worden.

De pluimhortensia worden hoger dan een boerhortensia. Ze bloemen in een pluimvorm. Een pluimhortensia moet wel gesnoeid worden. Je snoeit hem tot 30 cm boven de grond. Dit doe je in het vroege voorjaar.